Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Sitemizde çalan müziği değiştirmek senin elinde söyle istediğin şarkıyı 1 hafta onu çalalım...Sitemizin en altındaki Soru ve Görüşleriniz kısmındaki Müzik istek hattı adlı konuya bir mesaj atmanız yeterli... ...Sitemiz 3 Yaşında...Bilge Kaan ÖZKAN'ın sahip olduğu internet sitesi Gench Takımı'na hoşgeldiniz!!Sitemizin Admin'i Bilge Kaan ÖZKAN'ın bizzat kendisinin yaptığı Grafite,Zapotocny,Kewell röportajlarına sitemizin röportaj bölümünden ulaşabilirsiniz!Ayrıca sitemizin moderatör alımları başlamıştır.Moderatör olmak isteyen üyelerimiz sitemizin en altındaki Soru ve Görüşleriniz kısmına mesaj bırakabilirler...Sitemizde iyi vakit geçirmeniz dileğiyle...Wink
Turkcell Süper Lig ve diğer liglerin maçlarını izlemek için lütfen sitemize üye olunuz!!!
Similar topics

 

 Osmaniye Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar


Paylaşım :
Osmaniye Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Osmaniye Yemekleri Right_bar_bleue

Çalışkanlık :
Osmaniye Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Osmaniye Yemekleri Right_bar_bleue

Aktiflik :
Osmaniye Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Osmaniye Yemekleri Right_bar_bleue

Ülke : Osmaniye Yemekleri Flag_t11
Erkek
Mesaj Sayısı : 19477
Yaş : 32
Nerden : BURSA
İş/Hobiler : Spor yapmak
Lakap : Opet - Bill Gates - Abdül - Feyk
Ruh Hali : Osmaniye Yemekleri Relax10
Takımı : Osmaniye Yemekleri 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
Rep Gücü : 2147483647
Kayıt tarihi : 31/07/08

Osmaniye Yemekleri Empty
MesajKonu: Osmaniye Yemekleri   Osmaniye Yemekleri Icon_minitimePtsi Şub. 09, 2009 4:21 pm

Yöre mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerin çoğu bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi... Diğer belli başlı yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir. Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır.

Tırşik

Malzemesi :
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su

Hazırlanışı:
Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

Çakıldaklı

Malzemesi :
1/2 kg biber
1/2 kg patlıcan
1/2 kg fasulye
1/2 kg domates
1/2 kg dövme
1/2 kg nohut
2 tane patates

Hazırlanışı:
Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genchtakimi.hareketforum.com
 
Osmaniye Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Erzurum Yemekleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: İslamiyet ve Türk Kültürü :: İslamiyet ve Türk Kültürü-
Buraya geçin: