Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Sitemizde çalan müziği değiştirmek senin elinde söyle istediğin şarkıyı 1 hafta onu çalalım...Sitemizin en altındaki Soru ve Görüşleriniz kısmındaki Müzik istek hattı adlı konuya bir mesaj atmanız yeterli... ...Sitemiz 3 Yaşında...Bilge Kaan ÖZKAN'ın sahip olduğu internet sitesi Gench Takımı'na hoşgeldiniz!!Sitemizin Admin'i Bilge Kaan ÖZKAN'ın bizzat kendisinin yaptığı Grafite,Zapotocny,Kewell röportajlarına sitemizin röportaj bölümünden ulaşabilirsiniz!Ayrıca sitemizin moderatör alımları başlamıştır.Moderatör olmak isteyen üyelerimiz sitemizin en altındaki Soru ve Görüşleriniz kısmına mesaj bırakabilirler...Sitemizde iyi vakit geçirmeniz dileğiyle...Wink
Turkcell Süper Lig ve diğer liglerin maçlarını izlemek için lütfen sitemize üye olunuz!!!
Similar topics

 

 Ardahan Yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
avatar


Paylaşım :
Ardahan Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Ardahan Yemekleri Right_bar_bleue

Çalışkanlık :
Ardahan Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Ardahan Yemekleri Right_bar_bleue

Aktiflik :
Ardahan Yemekleri Left_bar_bleue999 / 999999 / 999Ardahan Yemekleri Right_bar_bleue

Ülke : Ardahan Yemekleri Flag_t11
Erkek
Mesaj Sayısı : 19477
Yaş : 32
Nerden : BURSA
İş/Hobiler : Spor yapmak
Lakap : Opet - Bill Gates - Abdül - Feyk
Ruh Hali : Ardahan Yemekleri Relax10
Takımı : Ardahan Yemekleri 5ae02d2e4544801f0825b8425cf11013
Rep Gücü : 2147483647
Kayıt tarihi : 31/07/08

Ardahan Yemekleri Empty
MesajKonu: Ardahan Yemekleri   Ardahan Yemekleri Icon_minitimePtsi Şub. 09, 2009 4:12 pm

Bölgenin mutfağı yabani otların zenginliği ve hayvansal ürünlerin bolluğu nedeniyle genelinde yöresel yemekler hayvansal ürün ve otlardan yemek yapılır. Yemekler, katıklı aş, (ayran ve un dan yapılır) , kartopu aşı( Patates ve sütle yapılır), Çemen , telce, pancar, cil, gelin parmağı, evelik ,gibi yöresel otlardan yoğurt ve yumurta karışımı ile yemekler yapılır. Ayrıca bişi, katmer, kete, mıhlama , helva (Un, yağ ve şeker) gibi yemekler vardır.

PISHI :
Hamur , süt veya su ile mayalanarak yoğrulur, biraz bekletilir . Sonra, elle hafif ekmek boyutuna getirilinceye kadar çevrilir, yuvarlak hamur kızgın yağa atılarak kızarıncaya kadar pişirilir.

HANGEL :
Yaprak mantinin hamuru mayasızdır. Hamur hemen yapılır ve açılır. Yufka seklinde ince açılan hamur, küçük kareler biçiminde kesilir. Daha önceden kaynatılan suya yaprak mantılar atılarak pişirilir. Üzerine soğan, yağ bazen de salçayla ateşte kavrulmuş sos dökülür. Sarımsakl yoğurtla lezzetli olur. Hangel´i kaz eti ile yapanlar´da var .
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genchtakimi.hareketforum.com
 
Ardahan Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gaziantep Yemekleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: İslamiyet ve Türk Kültürü :: İslamiyet ve Türk Kültürü-
Buraya geçin: