Admin Admin
Paylaşım : Çalışkanlık : Aktiflik : Ülke : Mesaj Sayısı : 19477 Yaş : 32 Nerden : BURSA İş/Hobiler : Spor yapmak Lakap : Opet - Bill Gates - Abdül - Feyk Ruh Hali : Takımı : Rep Gücü : 2147483647 Kayıt tarihi : 31/07/08
| Konu: Karaman Yemekleri Ptsi Şub. 09, 2009 4:03 pm | |
| Arabaşı Çorbası
Malzemeler: Hindi veya tavuk Tereyağ Un acı kuru biber (süs biberi).
Hazırlanışı: Arabaşı çorba ve hamuru olmak üzere iki bölümdür.
Çorbası: Büyükçe bir tavada tereyağı eritilir ve içine un koyarak rengi kahverengiye gelene kadar kavrulur. Diğer tarafta içinde kaynamış hindi veya tavuk suyu bulunan tencereye karıştırılarak dökülür. Acı süs biberi ilave edilir. Haşlanmış hindi veya tavuk eti ilave edilir ve özleşinceye kadar kaynatılır.
Hamuru: Bir kapta ılık suya un bulanır. Daha sonra su bulamaç, tencerede kaynayan suya yavaş yavaş dökülerek karıştırılır ve bir müddet pişirilir. Belli kıvama geldikten sonra tepsi veya sinilere ince olarak dökülür. Tahta kaşık ile alınan hamur tasa konan arabaşı çorbasına batırılarak hamur çorba suyu ile çiğnenmeden yutulur. Mide ve barsak tembelliğine çok iyi gelir. Kış aylarında sıkça yapılır.
Ciba Dolması
Malzemeler: Pirinç veya bulgur kıyma veya ciğer maydanoz yeşil biber kuş üzümü temiz koyun barsağı veya karnı baharat, yağ, domates, salça.
Hazırlanışı: Yağ eritilir, soğan ve çok ince doğranmış biber yağda kavrulur, kıyma veya ciğer ilave edilerek karıştırılır. Maydanoz, salça, domates, kuş üzümü ve baharat ilave edilir. Daha önce temizlenerek hazırlanmış olan barsak veya karına doldurularak dikilir. Ateşte 60 dakika pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ilave edilerek yenilir. | |
|